26 Ekim 2016 Çarşamba

DIABOLICAL - DAIMONION


2005 yılında İzmir'in sıcak yaz rüzgarları esmeye başladığında, denizden bir melodi geldi tuzlu suyun kokusu ile beraber sürüklenerek. Altı genç müzisyen, yaşadıkları toprakların gerçekliğinden uzak, çevrelerindeki çoğunluğun göremeyeceği altın değerinde müzikler bestelemişlerdi. Notalar enstrümanlardan dökülürken ve şiirler şarkı sözüne dönüşürken, idealizm olarak tanımlanması doğru olan bu müzik, şüphesiz müzik kütüphanesindeki değerli raflardan birisinde sonsuza dek kıymetini bilecek müzik sevenleri bekleyecekti. Yıl 2016 olduğunda bir arkadaşımın ilham olması ile kaset yayınlamak gibi çılgınca bir işe giriştim. İnsan bir işi severek yapıyorsa gözü başka bir şeyi görmüyor. Diabolical grubunun Daimonion ismini verdiği ilk ve değerli kayıtları şüphesiz 2005 yılında dinleyicilerin beğenisine sunulmuştu. Peki o günden bu güne kim kalmıştı dinleyenlerden veya kaydedenlerden? Dinleyeni bilmemiz zor tabi ama kaydedenlerden biri olan Ozan geldi beni buldu. İlk defa dinleme fırsatı bulduğum kayıtları çok beğendim.Öyle beğendim ki hemen oturup kaset için kapak tasarımına başladım. Bu kaset Nethescerial'dan sonra ikinci yayınladığım kaset olacaktı. Kağak tasarımını Ozan ile paylaştım. O da heyecanlanınca keyfim ikiye katlandı. Gittim yeni sprey boya aldım kasetleri boyamak için. Diabolical çok değerliydi ve o değeri gösterecek bir renge ihtiyacım vardı. Altın rengi aldım bende. O kadar yakıştı ki kasete anlatamam. Yine elli adet yapacaktım kasetleri. Az olmalıydı. Değerli olmalıydı. Gerçekten dinlemek isteyen elit dinleyiciye hitap etmeliydi. Öyle de oldu. En elit kesim hemen siparişlerini verdi. Mini altın külçelerini tek, tek paketledim ve yeni evlerine doğru yolcu ettim.

Diabolical, Türkiye gibi bir ülkeden çıkmak için fazlasıyla yüksek kalitede bir grup. Bunu anlayabilmek için müziğin içinde çok uzun zaman bulunmuş olmak gerekiyor. Övünmek gibi olacak maalesef ama yapacak bir şey yok. Böylesine güzel bir eserin değerini anlayabilecek kadar müziğin içerisinde bulundum. Tekrar gün ışığına çıkmasına vesile olduğum için de çok mutluyum. Keşke imkanlar daha geniş olsa, bir yapım firmam olsa da en güzel şekilde CD veya LP yapabilsem ama her şey zamanla olur. Şimdilik bu güzel kayıtlara değerini vermeyi başardığıma inanıyorum. Hem de en kült en anlamlı sürüm olan kaset ile. Bu yazıyı okumadan önce Diabolical'dan haberiniz var mıydı bilemiyorum ama bulabilirseniz bir şekilde dinlemenizi tavsiye ederim. Kalitesi derinlerde saklı ve onu hissedebiliyorsanız ne mutlu size. CD-R sürümü kaç adet hazırlandı ve nerelerde ve kimlerde mevcut bilemiyorum ama kaset sürümü bu yazıyı yazdığım ekim 2016 tarihinde mevcut ve elli tane el ile numaralandırılmış sürüm olarak bulunuyor. Gerçi şimdiden on tanesi sahiplerine gitti. Diğer siparişler de hazırlanmaya başlandı. Bu müzik işi var ya, gerçekten büyük keyif.

2 yorum:

  1. Muhtesem bir yazi olmus. Bizleri bir araya getiren koleksiyon platformu keske bu demo piyasaya sürüldügünde de olsaydi, sadece bizim degil bir cok iyi müzisyen arkadasimizin demosu gereken degerini görürdü. Hersey icin cok tesekküürler Cem, o ilk günlerin bize verdigi muhtesem hisleri tekrar hatirladim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim. Albümünüz hak ettiği yerden uzakta duruyor. Ne mutlu bana bir adım ileriye götürebilmiş isem. :)

    YanıtlaSil