25 Aralık 2015 Cuma

OVER KILL - THE YEARS OF DECAY

The Years Of Decay...
Çürümüş yıllar...
Bir Thrash Metal grubunun albüm ismi sanırım bundan daha güzel olamaz...Sırf bu isim için bile almaya değer bir kaset lakin onu edinmemiz için o kadar çok sebep var ki...Kasetin kapak görseli muazzam, sound ise old school çiğ sound ve en sevdiğim tarafı bu olsa gerek. Over kill için fazla lafa hacet yok zannımca, zira günümüze kadar gelen tavizsiz duruşları, Thrash Metal'in yıkılmaz bir kalesi yapmaya yetiyor da artıyor bile. Kaset 1989'da çıkmıştı. İlk kez TRT'nin Rock Market Programında kusursuz riffler, muazzam bass yürüyüşleri, dört nala giden davul atakları ve kulaklarımızın içinde adeta patlayan çığlık çığlığa vokallerle donatılmış ''Elimination'' klibini müthiş bir keyifle izledikten sonra ''Hemen bu kasete sahip olmalıyım'' dedim. Yaşadığım yerde kaseti bulmama imkan yok. İlla ki Şehir Merkezine gitmek gerekli, yaklaşık yüz km falan. Zaten iki ile üç ayda bir, bir elin parmaklarını geçmeyecek metalci arkadaşlarımla beraber Antalya'ya gideriz.

Kaset, tişört vesaire için. Konser olursa illa ki gidilir. Yalnız bizim şehir merkezine gidişlerimiz öyle normal gidişler değil, adeta bir sürekliliğe dökülmüş ayinler gibi. Nasıl mı? Şöyle ki, malum doksanlı yıllar ve taşrada yaşamanın vermiş olduğu bir takım dezavantajlar, mahalle baskısı vesaire. Lafı uzatmayayım. Sırtımızda çantalarımız, bütün hazırlıklarımız tamam.Normal vaziyette otobüse biniyoruz. Hareket ettikten sonra biz ufaktan sırt çantalarımızda ki tişörtleri,takıları,yırtık kotları, bandanaları falan çıkartıp üstlerimizi değiştirmeye başlıyoruz. Şehre ulaşınca, rahat rahat takılıyoruz. Yaaa metalcilik zor zanaat...!!!

Neyse Işıklar Caddesindeki Akdeniz Müzik Galeri'sine gidip bilhassa bu kaseti aldım. Dönüş yolunda kulaklarımızda Walkman'ler her birimiz aldığımız kasetleri dinliyoruz. Tabi önce üstümüzü başımızı değiştiriyoruz...!!!
Demek ki neymiş? Metal 100 km ötede olsa bile, gidip almak gerekiyormuş...!!!
Çürümüş Yıllar, çürümüş anılar...
 Zaten bu dünya da çürümeye devam ediyor...
...Ve Overkill'e teşekkür etmek istiyorum. Tavizsiz duruşu için ve onlarla beraber ihtiyarlama şerefini halen yaşadığım için. Çok yaşayın Bobby "Blitz" Ellsworth ve Yol Arkadaşları... \m/

Hamdi Şeker

1 yorum:

  1. O yıllarda bizim ev de ışıklardaki akdeniz müzik galerisinin arkasındaydı, ve ben bu albümü dinliyordum defalarca. Albümle aynı adı taşıyan parçayı dinlerken içerek çok ağladım.

    YanıtlaSil