30 Ağustos 2017 Çarşamba

MEGADETH - SO FAR, SO GOOD.... SO WHAT!


Dave Mustaine'in Metallica'dan ayrılışını takiben o kendine has kızıl öfkesiyle evde oturup müziği bırakması beklenemezdi şüphesiz. Megadeth ismini verdiği grubuyla 1985 yılında ilk albümünü yayınlayan Dave, o günden sonra neredeyse her sene aralıksız üretmeye devam etti. Bu yazıdaki konumuz ise grubun 1988 tarihli üçüncü albümü "So far, so good.... so what!"

Albümün yayınlandığı dönem, Türkiye'de de heavy metal müzik akımının yükseldiği dönem olduğundan, bu güzide albümü orijinal sürüm kaset olarak kaset koleksiyonlarımıza dahil etme şansımız olmuştu. O dönemde basılan bu güzel kasetlerden kaç tanesi hala sağlam şekilde 2017 yılını görebilmiştir kestirmemiz mümkün değil ama fotoğrafa gördüğünüz üzere ben kendi kopyamı jelatinini açtığım günkü gibi sakladım. Albümde en çok dikkati. "In my darkest hour" albümün en iyi ve en çok dikkat çeken şarkısı olmuştu diyebilirim zira videosunu ilk izlediğimizde kardeşimle beraber ağzımız açık kalmıştı. Özellikle de Dave'in şarkıyı stüdyoda söylerken bir taraftan da rahat tavırlarla sigara içiyor olması bizi çok etkilemişti. Burada övgü konusu sigara değil adamın takındığı tavırdır. Sözlerim yanlış anlaşılsın istemem. Yani düşünsenize, stüdyoya girmiş albüm kaydediyorsun ama bir taraftan da sigaranın dumanını içine çekip ardından mikrofona üflüyorsun. Bizim için çok ekstra bir rahatlık göstergesiydi bu ve Dave'in o halini pek bir takdir etmiştik. Albümdeki diğer bir dikkat çeken eser şüphesiz bir Sex Pistols şarkısı olan "Anarchy in the U.K." oldu. O şarkıya çekilen video da aklımıza kazındı diyebilirim. O dönemde devlet televizyonunda geç saatlerde yayınlanan bir rock programı, Megadeth'in o güne kadar yayınlanmış tüm videolarını içeren bir program yapmıştı. Biz de videoya kaydetmiştik programı ve neredeyse her gün izliyorduk. Ne günlerdi.

Koleksiyonumdaki bu kaset de, kapak resmine uygun seçilmiş kaset üstü çıkartmasıyla da ayrıca değerli çünkü daha sonraki baskılarda yazılar doğrudan kasetin üzerine basıldığından bu kopya kadar estetik değiller. Denk gelirseniz kaçırmamanızı tavsiye ederim sayın koleksiyoncular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder